google2be2f34a47ed4aa3.html

HANDSYDDA SAMISKA ARMBAND

749 kr


Det samiska hantverket, känt som Duodgi, kommer från tiden då samerna var självförsörjande resenärer.

Samerna tros vara ursprungsbefolkningen i några av de skandinaviska länderna; Norge, Finland, Sverige och delar av Ryssland.

Traditionellt har samerna bedrivit en mängd olika försörjningsmöjligheter, inklusive kustfiske, pälsfångst och fårskötsel, och deras mest kända försörjningsmedel; halvnomadisk renskötsel.

För närvarande är cirka 10 % av samerna anslutna till renskötsel och förser dem med kött, päls och transporter. Av traditionella skäl är renskötseln lagligt förbehållen samer i vissa regioner i Norden, därför kommer allt renläder etiskt och kommer direkt från Sverige.

De ansåg att ett föremål först och främst borde tjäna ett syfte snarare än att vara dekorativt.

Det skulle vara upp till dig att bestämma vilket syfte ditt unika armband tjänar, för dig eller andra; det kan representera en symbol för nya början, prestationer, kärlek och firandet av vänskap och liv – det är helt upp till dig och det är det fina med det.

Varje del är unik och intrikat sydd för hand med noggrannhet och precision, och kan ta upp till en hel dag att göra beroende på stilen och karaktären på broderiet eller flätningen. Cecilia skapar ständigt nya mönster som har både traditionell flätning och moderna tolkningar, med hjälp av rena silverpärlor och naturligt sidensnöre.


Inspirerad av årstiderna vår, sommar och aktuellt mode skapar Cecilia nu färgglada och levande samiska armband, med den moderna twisten av denim och fiskskinn samt det traditionella renlädret.


Armbanden är gjorda av mjukt renskinn eller lammskinn av högsta kvalitet. Den nickelfria tenntråden är en legering med 4-5 % silver spunnit runt en stark syntetisk sentråd, handgjord i Cecilias verkstad i London.


Knappen är gjord av renhorn i linje med den samiska kulturen, men på vissa mönster har jag använt en tennknapp då den fungerar bättre med armbandets övergripande design.


Det samiska armbandet är den perfekta presenten till någon som gillar något unikt och moderiktigt, och är populärt bland både kvinnor och män.

Armbandet Sam svart kommer i 2 olika storlekar- kvinna och man. Perfekt om man vill ha likadan armband som par! Sam svarta är storlek för men.

google2be2f34a47ed4aa3.html