google2be2f34a47ed4aa3.html

P GUCCI FOR PEACE BY PATRIZIA GUCCI 40 CM

15 000 kr

Skulpturen Revolver med knut, "Non-violence", skapades ursprungligen av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd 1980 som en symbol för och hyllning till John Lennons kamp för en fredlig värld. De flesta känner igen skulpturen, den mest kända står utanför FN-skrapan i New York, men verket finns även i Berlin och Peking. Carl Fredrik Reuterswärd överlät senare rättigheterna till skulpturen till organisationen Non-Violence Project Foundation som sedan dess har utnämnt ett antal kulturambassadörer runt om i världen.

Patrizia Guccis färgstarka skulptur för Non-Violence Project finns i två storlekar, 19 cm och 40 cm, och den är tillverkad på handmålad polyresin. Skulpturen finns i en begränsad upplaga,  i 199 exemplar. Den kommer med ett äkthetscertifikat och ligger i en fin presentbox.

Lyx, flärd och mode men också gediget hantverk och traditioner. Patrizia Gucci har en bakgrund som designer i modehuset som bär hennes namn och startades av hennes släkt på 1920-talet. Hon är också verksam som konstnär. Inspirationen till hennes version av den berömda skulpturen Non-Violence kommer från hennes hemland Italien, mode och naturen. Hennes skulptur heter kort och gott P Gucci for Peace.

Är du intresserad av andra skuplturer så kontakta oss. 

På varje såld skulptur går ett bidrag till Non-Violence Project. Stiftelsen Non-Violence Project är en internationell organisation som utbildar unga människor i ickevåld, självkänsla och konflikthantering. Organisationen har sedan starten 1993 utbildat mer än 8 miljoner unga människor och lärare i 30 länder på 5 kontinenter.


google2be2f34a47ed4aa3.html